Locale är min egen lilla gårdsrestaurang med plats för 14 personer. Ett ställe där maten får ta
tid och råvarorna står i centrum. Här lagar jag mat på det som finns nära, fisk från våra
vatten, grönsaker från lokala odlare och kött från bönder jag känner.
Det hela började med en vedspis jag såg i en annons. Jag föll pladask och insåg att den
skulle kunna bli hjärtat i något större. Drömmen om en egen restaurang tog form, och snart
förvandlades vårt lilla gårdshus till Locale – en plats där jag får laga mat på mitt sätt, med
kärlek till hantverket och de lokala råvarorna.
Jag serverar en säsongsanpassad trerättersmeny, inspirerad av klassisk kokkonst och
årstidernas skiftningar. Menyn varierar beroende på vad våra lokala producenter har att
erbjuda, men huvudråvaran berättar jag alltid i förväg.
Till maten erbjuder vi ett alkoholfritt dryckespaket eller ett vinpaket – endast vatten är inget
alternativ. Du kan också välja att smaka Lapplands landskapsrätt, en rätt jag skapat och som
serverats till både kungen på Norrbottensbesök och till Europas näringslivstoppar, under en
Näringslivsgala i Paris.
Locale är en del av vårt hem, och vi ser fram emot att få bjuda in dig till en middag ”så nära
hemma som borta kan bli”.
Välkommen hem till oss!